08.04.2024, 21:26

Професійне обладнання для кухні

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Якісне та надійне професійне обладнання для кухні – головний чинник, який спрощує та пришвидшує всі процеси приготування страв. Воно великою мірою забезпечує успішність роботи закладу харчування. Придбання більш нової та функціональної техніки разом з розширенням «арсеналу» кухарів – запорука виходу бізнесу на вищий рівень.

Професійне кухонне обладнання: параметри та вимоги під час вибору

Щоб вибрати та придбати правильне обладнання для професійної кухні, необхідно підходити до питання комплексно, продумавши всі складники придбання. По-перше, треба розрахувати завантаженість закладу та спрогнозувати рівень навантаження на техніку. По-друге, виміряти вільний простір та визначитися з розміщенням. По-третє, скласти перелік потрібних функцій відповідно до меню.

Основні вимоги до професійного кухонного технічного оснащення:

  • відповідність санітарним нормам та вимогам щодо пожежної безпеки;
  • виготовлення з матеріалів, які можуть контактувати з харчовими продуктами;
  • тривалий термін експлуатації за щоденного інтенсивного використання;
  • наявність гарантії та сервісу від виробника.

Професійне обладнання для кухні дає змогу оптимізувати виробництво та правильно вибудувати кулінарні процеси.

Різновиди обладнання для професійної кухні

Найбільшими категоріями вважають холодильне та теплове оснащення, адже без нього не обійтися на жодній кухні. До першого різновиду входять холодильні шафи, морозильні камери, столи та вітрини, апарати шокового заморожування та льодогенератори. До другого – плити (індукційні, газові, електричні, конвекційні), духові шафи та пароконвектомати. До вузькопрофільної теплової техніки належать фритюрниці, рисоварки, мармити тощо.

Електромеханічна професійна техніка для кухні:

  1. Хлібопекарська та кондитерська – тістоміси, тісторозкатувальні машини, машини для приготування круасанів, мукопросіювачі тощо.
  2. Для роботи з м’ясом – м’ясорубки, тендерайзери, ковбасні шприци тощо.
  3. Для нарізання. Слайсери, картоплечистки, овочерізки, гастрономічні пилки тощо.

Універсальне обладнання для кухні професійне – це міксери, кутери, комбайни та інша багатофункціональна техніка. Її використовують в різних кулінарних процесах. Окремо виділяють нейтральне оснащення (підходить для будь-якого закладу) та барну техніку для приготування кави (кавомашини та кавомолки).

теги: