29.08.2021, 10:58

Лечо з баклажанів "П'ятірочка" на зиму

Віктор Білий | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • баклажан
  • помідор
  • солодкий перець
  • цибуля
  • морква
Час приготування: 
20.00

Найсмачніше лечо з баклажанів для консервування на зиму - це, безсумнівно, "П'ятірочка". Свою назву воно отримало через склад рослинних інгредієнтів, яких повинно бути рівно п'ять: цибуля, помідори, баклажани, морква і болгарський перець. Саме ці овочі складають оптимальний смак для цієї консервації.

До речі, якщо ви є шанувальником інших овочів, наприклад, капусти, то ви легко можете внести її в рецепт, замінивши будь-який інший овоч на ваш вибір.

Читайте також: Консервація баклажанів на зиму: список рецептів

Інгредієнти:

  • 1,5 кг баклажанів (найкраще брати молоді дрібні плоди);
  • 1 кг помідорів;
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 0,5 кг цибулі;
  • 0,5 кг моркви;
  • 0,5 склянки рослинної олії (для неповторного смаку та аромату краще брати нерафіновану олію);
  • 120 мг 9% столового оцту;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 2 столові ложки солі;
  • лавровий лист, зелень, перець горошком, часник на смак.

Підготовка:

  1. Помідори промиваємо, очищаємо від шкірки та пропускаємо через м'ясорубку. Секрет: помідори легше очистити, якщо їх спочатку злегка обдати окропом. У миску з товстим дном налити рослинну олію, додати моркву, нарізану великими або круглими шматочками. Отриманою томатною масою залити моркву. Все ретельно перемішати та тушкувати в сковороді на слабкому вогні близько 30 хвилин, не забуваючи помішувати.
  2. Цибулю нарізати півкільцями. Порада: легко нарізати цибулю без сліз, якщо попередньо намочити ніж і сам лук в холодній воді. Солодкий перець нарізати великими шматочками. Додаємо в томатно-морквяну суміш наші овочі й тушкуємо до кипіння. Баклажани нарізати невеликими кубиками та відправити до овочів.
  3. Порада: щоб баклажани не мали гіркого присмаку, потрібно замочити їх на пару годин в прохолодній підсоленій воді. В цьому випадку необхідно притиснути овочі гнітом (щоб баклажани не спливали). Солона вода витягне з фруктів всю гіркоту, і ви уникнете неприємних моментів в процесі дегустації консервів. Також додаємо сіль, цукор і перець горошком. Довести до кипіння, потім тушкувати близько півгодини на слабкому вогні.
  4. Починається кінцевий етап підготовки лечо. Тепер все залежить від ваших смакових уподобань. Пропонується набір продуктів. Зі смаком лечо можна грати як завгодно.
  5. Додати пропущений через прес часник, оцет, лавровий лист, зелень. Варимо лечо ще 5-10 хвилин. Потім готову суміш розкладаємо по простерилізованим банкам, закочує кришками, перевертаємо догори дном. Готовий салат потрібно загорнути та дати настоятися близько доби.

Найкраще зберігати лечо з баклажанів "П'ятірочка" при кімнатній температурі та в темному місці.

Приємного апетиту!

баклажани
морква
цибуля
перець
помідори
0
Голосів поки немає