31.05.2021, 22:39

Лосось по-шведськи

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 1 цибуля-порей,
    1 жовтий болгарський перець,
    10 томатів-черрі (або просто маленьких помідорчиків),
    0,6 кг філе лосося,
    1 ч. л. лимонного перцю,
    100 г сметани (15%),
    100 мл білого столового вина,
    трохи шафрану,
    0,5 ч. л. солі.
Час приготування: 
60.00

У шведській кухні існує безліч способів приготування лосося. Лососину тут і маринують, і коптять, і солять. Ці способи приготування лосося вже міцно увійшли в наше життя і часом ми навіть не замислюємося, що з'явилися вони у нас на столі завдяки традиційній шведській кухні.

Сьогодні ми поділимося рецептом дивовижної закусочної страви. Лосось по-шведськи – це смачна основна страва, яка прийшла до нас з середньовіччя, що являє собою слабосолону рибу. А в поєднанні з кропом та горілкою лосось набуває пряний і насичений смак. Спробуйте приготувати, впевнені, що вам сподобається. Гурмани вважають, що це один з кращих способів приготування лосося.

Приготування

  • Шафран замочіть в 1 ст.л. гарячої води.
  • Промийте і наріжте білу частину цибулі-порею.
  • Перець наріжте тонкими смужками.
  • Помідори поріжте навпіл.
  • Складіть овочі в форму для запікання, зверху викладіть рибу і посипте лимонним перцем.
  • Сметану змішайте з білим вином, сіллю, шафраном, полийте цією сумішшю рибу і запікайте 20-25 хвилин в духовці при температурі 225 градусів.

Час запікання залежить від товщини шматка риби: якщо його товщина 5-6 см, то він запікається рівно 20 хвилин і виходить ідеально-соковитим.

цибуля
перець
помідори
свіжа риба
сметана
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає