31.05.2021, 21:25

Гуляш з чипетке (галушками)

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 1 червоний та 1 зелений болгарський перець,
  • 1 кг картоплі,
  • 1 кг м'якоті яловичини,
  • 100 г свинячого сала (бекону, грудинки з прошарками),
  • 2 помідори,
  • 3 цибулини,
  • 4 зубчики часнику,
  • 2 ст. л. солодкої паприки.

для галушок (чипетке):

  • 1 яйце,
  • сіль,
  • борошно (стільки, щоб тісто вийшло, як на пельмені).
Час приготування: 
60.00

Що може бути прекрасніше ароматного, густого, насиченого смаками і м'ясом гуляшу? Тільки гуляш з чипетками! Ця страва - класика угорської кухні. Рецептів угорського гуляшу так само багато, як і рецептів українського борщу. Незважаючи на це, загальні принципи приготування гуляшу зберігаються.

За консистенцією гуляш знаходиться між першими і другими стравами. Дуже часто в гуляш додають дрібні галушки-чипетки, які готують з крутого прісного тіста.

Приготування

Наріжте бекон та обсмажте його в каструлі з товстим дном. Додайте нарізану цибулю і обсмажуйте 5 хвилин. Додайте дрібно нарізаний часник, паприку і прожарьте ще пару хвилин. Додайте м'ясо, нарізане кубиками, обсмажте трохи все разом, а потім додайте води, щоб тільки покрила м'ясо і тушкуйте на середньому вогні практично до готовності м'яса.

Замісіть тісто та накрийте його плівкою. До м'яса додайте нарізану кубиками картоплю, додайте ще води і тушкуйте хвилин 10. Потім додайте нарізаний кубиками перець і помідори, додайте ще води, щоб овочі були повністю покриті та продовжуйте тушкувати на слабкому вогні.

А в цей час розкачайте тісто в пласт товщиною 2 мм, відривайте руками невеликі шматочки та кидайте їх в бульйон. Варяться вони швидко, як спливуть — страва готова.

картопля
цибуля
перець
помідори
яловичина
свинина і сало
борошно пшеничне
яйця
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає